Pondkoers euro wisselkoers

Welkom bij GBP pondkoers conversie (exchange rates)

Pondkoers euro wisselkoers inhoud

Pond waarde

De Pond waarde wordt altijd bekeken ten op zichte van een andere valuta. Dit werkt dus anders dan bij gewichtseenheiden.

Een valuta heeft altijd een eigen wisselkoers. Het is mogelijk om deze koers te vergelijken met die van de pond. De pond waarde kan op twee manieren bekeken worden.

Het is bijvoorbeeld mogelijk om de pond waarde van één pond te zien in euro, maar ook andersom.

 

Een kleine verandering in de pond waarde lijkt niet erg. Dit komt omdat het om minime verschuivingen lijkt te gaan. Maar die verschuivingen zijn gebasseerd op een eenheid van een andere valuta. Dat betekent dat bij tien eenheden van die andere valuta, het verschil ook vertienvoudigt wordt. Wanneer het om een bedrag van een paar miljoen gaat, kan de pond waarde dus grote gevolgen hebben.De wisselkoersen kan u natuurlijk vragen aan uw bank maar dit is niet zo'n efficiënte oplossing want de wisselkoersen veranderen elk uur. Het is daarom belangrijk de evolutie van de wisselkoers na te gaan van de munteenheden die voor u van belang zijn. Dit kan gemakkelijk op internet via deze website die speciaal gericht is op het berekenen van de huidige wisselkoersen. Deze informatie bieden we gratis aan in samenwerking met een betrouwbare Amerikaanse partner.

Een ander facet is echter dat de prijs van vele grondstoffen en in het bijzonder olie nog steeds wordt uitgedrukt in dollars. Wanneer de dollar dan stijgt tegenover de euro worden benzine en vele andere grondstoffen duurder en aldus heeft dit een negatief effect op de inflatie. Wisselkoersen hebben dus een grote invloed op het economisch leven en zowel een hoge als lage koers van de verschillende munteenheden hebben voordelen en nadelen.


Een andere mogelijkheid is beleggen in vreemde valuta. Wanneer de economie van een land aantrekt, zal de waarde van de munt waarschijnlijk stijgen: bijvoorbeeld de waarde van de Amerikaanse dollar zal terug stijgen wanneer de economische problemen van de bankencrisis achter de rug zijn. De waarde van de munt zal echter dalen wanneer een land een hoge schuldenlast heeft: bijvoorbeeld de Japanse yen is gedaald in waarde omdat de Japanse staatsschuld heel hoog is. Het is echter zeer moeilijk te voorspellen hoe de koers van een bepaalde munt zal evolueren aangezien er veel onbekende factoren meespelen.